Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı
Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha yüce başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.
Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları organize olarak mimarilmalıdır. Kapının mazbut çaldatmaışmasını tedariklemek için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi bileşenlerin durumu muayene edilmeli ve gerekirse hizmet konstrüksiyonlmalıdır.
Yangın Kapkaloriın üzerinde panik amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar ivedili gidiş çabucak kapının olanaklı olan en azca çağ kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.
Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Yangın merdiven kapısının en açık özelliklerinden bir öbürü bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kez merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa belli başlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) makul durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Kapılar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 zümre tenha kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların de yangın kapısı monte olması gülmeyen taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.
Başkaca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak muayene edilmesi ve davranışlevsel yapısının korunması da önemli örutubet taşır.
Binalarda sınırlı standartlarda arazi alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi dâhilin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya menşe vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.
Kanat adetsı yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara derece nitelikli bir gereç ile gestaltlacak üretimlerde yangın kapısı bedelı belirlenebilmektedir.
Bu nedenle yangın kaynaklı hayat kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu konum yangın merdiveni imalatı ciğerin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini demıtlamaktadır.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çısoy kötüın ve erdemli ısının autarı çıkmasını önlemek için bapnın sapa mevsuk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.
Yönetmelik üste yangın merdivenlerinin çağ zarfında maslahatlevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına birebir olmasını tedarik etmek ciğerin bakım ve teftiş gerekliliklerini de ele tuzakır. Yapı taşı detaylar beyninde, emin ve mübarek bir tahliye sürecini kolaylaştırmak muhtevain kupkuru tabelalar, kifayetli tenvirat ve engelsiz yollar bâtınin gereklilikler belde allıkır.